P1 Dokumentär Kodnamn Pam

Äntligen! Nu är den radiodokumentären Kodnamn Pam ute. Började förbereda för ett år sen och har sen intensivt arbetat intervjuer de senaste sex månaderna. Pam heter egentligen Petra Malm och är den första kvinna som blev elitsoldat i Sveriges hemligaste förband SOG, Särskilda operationsgruppen. Hon har arbetat som hemlig operatör och åkt ut på internationella högriskuppdrag runt om i världen.

Det finns mycket Petra Malm inte kan berätta och många intervjuer har gjorts – i den här dokumentären berättar hon mer. Om att vara kvinna i en mansdominerad bransch, om att arbeta i krig, om att lära en afghansk hemmafru att bli specialpolis och gripa farliga bombmän. Petra berättar också om vad som hände den dag hon plötsligt kände att hon inte längre var beredd att dö på jobbet.

P1 Dokumentär Kodnamn Pam finns att höra i valfri poddapp – eller klicka på länken.

Det har varit speciellt att intervjua Petra Malm. Dels för att hon har en spännande historia men också för att hon i 10 år övat på att vara tyst. Det mesta med specialförbandet SOG är hemligt och Petra har sekretess att förhålla sig till. Hon är i grunden officer och van att prata kort och koncist. Hon har jobbat hårt för att kunna ge lyssnarna bilder i huvudet – och här kan du nu höra vad som händer i ett rum som doftar pondus. Och vilka drömmar som föddes i en natosäng en stjärnklarnatt på en kulle i Afghanistan. Enjoy!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s